A friendly reminder: Shkarko aplikacionin PAPER FM në App Store dhe Google Play

Kuptimi i 12 shtëpive në shenjën tënde të horoskopit

N

ote: Ky blog është krijuar për t’iu ofruar juve një këndvështrim të sinqertë rreth temave të caktuara, duke filluar nga librat dhe kultura, e deri tek mendimet dhe qëndrimet tona. Çfarëdo që të duket personale, mos e konsidero të tillë. Disa janë të bazuara në eksperienca personale, disa në vlerësime filozofike e psikologjike, e disa të tjera në evidencë. Ideja është që të mësosh diçka nga përvojat tona dhe pse jo të të gjenden ndonjëherë në jetë. No hard feelings. It’s all based on a true story. Paper Team.

Grafikoni i lindjes (birth chart), është portreti i qiellit në momentin që kemi lindur. 

Por, a keni dëgjuar ndonjëherë për rëndësinë e shtëpive të cilat përshkruajnë udhëtimin e diellit në qiell çdo ditë?!

Për ta kuptuar më logjikisht mendojeni një orë e cila ka 12 akrepa e orës në një rreth 360 shkallë, dhe secili segment përfaqëson një pjesë kyçe të jetës, nga shëndeti, lumturia, marrëdhëniet, paratë dhe gjithçka tjetër në mes.

Nënshenja jote (rising sign) gjendet gjithmonë në anën e majtë të rrotës së zodiakut. Ajo përfaqëson horizontin lindor, apo pjesën ku lind dielli çdo mëngjes. Pavarësisht se çfarë sistemi shtëpie po përdorni, shenja në rritje bie gjithmonë në shtëpinë e parë. Më pas, shtëpitë identifikohen duke lëvizur në drejtim të kundërt të akrepave të orës me timon nga shtëpia e dytë deri në shtëpinë e dymbëdhjetë.

12 shtëpitë përfaqësohen nga shenjat e astrologjisë dhe planetet. Pra, 12 shtëpitë drejtohen nga 12 shenjat, njësoj si në renditjen e tyre në astrologji.

Le të hedhim një vështrim se cilat janë 12 shtëpitë e astrologjisë dhe çfarë do të thotë në të vërtetë secila prej tyre.

Shpjegim:

12 shtëpitë e ndajnë tabelën e lindjes në seksione dhe flasin për tema të ndryshme në jetën tuaj. Tani shtrohet pyetja se cilat tema përfaqëson secila shtëpi? Shtëpitë mbulojnë të gjitha fushat e jetës, nga ngritja personale (vetja, kënaqësia, udhëtimi), metodat e mbijetesës (paratë, puna, karriera), marrëdhëniet (vëllezërit e motrat, partneriteti, miqtë), deri tek ajo ekzistenciale (prejardhja, humbja dhe vetja).

Shtëpitë 1-6 flasin për aspektin personal ndërsa shtëpitë 7-12 flasin për aspektin ndërpersonal.

Shtëpia e parë: Shtëpia e Identitetit

Drejtohet nga Dashi

E quajnë ndryshe si timoni i grafikonit. Shtëpia e parë është shtëpia e vetme në tabelë që është 100% për ju. Kjo është shtëpia që gjendet në horizontin lindor, që përmban shenjën në rritje, ose shenjën që “erdhi për t’ju takuar” në momentin e lindjes tuaj. Ndërsa çdo shtëpi tjetër jep informacion për vendet ku shkoni, njerëzit që takoni dhe përvojat që keni, shtëpia e parë përshkruan se si është të jetosh brenda trupit dhe mendjes tënde. Kjo përfshin tema si personaliteti, pamja, mirëqenia dhe vetë-shprehja.

Shtëpia e dytë: Shtëpia e të ardhurave

Drejtohet nga Demi

Në kuptimin poetik, shtëpia e dytë ka të bëjë me atë që të ushqen. Shtëpia e dytë mbulon të gjitha çështjet që lidhen me mjedisin tuaj të afërt material dhe fizik – shijen, erën, zërin, prekjen, pamjen. Ajo në fund të fundit vlen, si në llogarinë tuaj bankare ashtu edhe në vetëvlerësimin tuaj.

Shtëpia e tretë: Shtëpia e Komunikimit

Drejtohet nga Binjakët

Shtëpia e tretë u quajt Shtëpia e Perëndeshës nga astrologët e lashtë, sepse është vendi në tabelë ku hëna gjen gëzimin e saj. Hëna është një satelit: gjithmonë në një udhëtim, por gjithmonë kthehet atje ku filloi. Edukimi i hershëm i fëmijërisë, zanatet dhe aftësitë zënë vend në shtëpinë e tretë.

Shtëpia e katërt: Shtëpia e familjes

Drejtohet nga Gaforrja

Shtëpia e katërt e drejtuar nga Gaforrja, sundon “themelin” e të gjitha gjërave. Kjo përfshin shtëpinë tuaj, privatësinë, sigurinë tuaj bazë, prindërit tuaj (veçanërisht nënën tuaj), fëmijët, aftësitë tuaja për nënë dhe edukimin.

Shtëpia e pestë: Shtëpia e kënaqësisë

Drejtohet nga Luani

Shtëpia e pestë drejtohet nga Luani dramatik dhe rregullon vetë-shprehjen, dramën, kreativitetin, ngjyrën, vëmendjen, romancën, argëtimin dhe lojën.

Shtëpia e gjashtë: Shtëpia e Mirëmbajtjes

Drejtohet nga Virgjëresha

Shtëpia e gjashtë është fusha e shëndetit dhe shërbimit. Ai rregullon oraret, organizimin, rutinën, fitnesin, dietën dhe stërvitjen, jetesën e shëndetshme, ndihmesën dhe të qenit në shërbim të të tjerëve.

Shtëpia e shtatë: Shtëpia e Marrëdhënieve

Drejtohet nga Peshorja

Shtëpia e shtatë është sektori i marrëdhënieve dhe njerëzve të tjerë. Ai rregullon të gjitha partneritetet, si të biznesit ashtu edhe ato personale, çështjet që lidhen me marrëdhëniet, si kontratat dhe martesat.

Shtëpia e tetë:  Shtëpia e Borxhit

Drejtohet nga Akrepi

Shtëpia e tetë është një sektor misterioz që rregullon lindjen, vdekjen, marrëdhëniet intime, transformimin, misteret, energjitë e bashkuara dhe lidhjen në nivelin më të thellë.

Shtëpia e nëntë: Shtëpia e Udhëtimit

Drejtohet nga Shigjetari

Është sektori i udhëtimit, filozofisë, edukimit të lartë, religjionit dhe etikës. Me pak fjalë, kjo është shtëpia e cila mbulon mendjen më të lartë.

Shtëpia e tetë: Shtëpia e Karrierës

Drejtohet nga Bricjapi

Shtëpia e dhjetë qeveris strukturat, korporatat, traditën, imazhin publik, famën, nderimet, arritjet, çmimet, kufijtë, rregullat, disiplinën, autoritetin, baballarët dhe atësinë.

Shtëpia e njëmbëdhjetë: Shtëpia e Miqve

Drejtohet nga Ujori

Shtëpia e njëmbëdhjetë rregullon ekipet, miqësitë, grupet, shoqërinë dhe teknologjinë. Ajo rregullon gjithashtu origjinalitetin, ngjarjet e papritura, surprizat, shpikjen dhe astronominë.

Shtëpia e dymbëdhjetë: Shtëpia e përmbylljes

Drejtohet nga Peshqit

Zodiaku përfundon me shtëpinë e dymbëdhjetë dhe të fundit, e cila mbulon fazat përfundimtare të një projekti, duke lidhur përfundimet e lira, jetën e përtejme, pleqërinë dhe dorëzimin. Dhe sundon imagjinatën, krijimtarinë, artet, filmin, kërcimin, poezinë dhe revistat.

Për të kalkuluar dymbëdhjetë shtëpitë në shenjën tuaj, ju mund ta bëni atë në shumë faqe online duke dhënë datën e lindjes, vendin e lindjes, emrin dhe mbiemrin, si dhe kohën e lindjes.

LISTEN TO PAPER RADIO
91.1FM
LIVE
LISTEN TO PAPER RADIO 91.1FM
TOP