Live Stories from Prishtina

LIVE

Blogs

Arkiva

Piramida e Re e Tiranës, largon kujtimet nga vitet e komunizmit

Vitet e fundit, Shqipëria ka kaluar një udhëtim frymëzues dhe është bërë subjekt titujsh në revistat dhe gazetat ndërkombëtare për pamjen e saj natyrore të mahnitshme.


17th January 2024

Arkiva

Të jesh i suksesshëm dhe rruga e sfidave

Të gjithë e dimë se të jesh i suksesshëm kërkon shumë angazhim dhe përkushtim. Mirëpo, sesi fitohen këto dy atribute është filozofi në vete, të cilave ndoshta nuk iu kushtojmë mjaft vëmendje.


27th December 2023

Arkiva

Kopshtet botanike

Nëse keni ëndërruar për lule të pafundme shumëngjyrëshe, për pemë të shumta, ajër të freskët dhe kopshte magjike, ku dëshironi të gjeni qetësinë maksimale shpirtërore, ju mund të gërmoni më shumë në bukurinë e natyrës dhe t’i shijoni këto ambiente që të mbushin me energji pozitive.


27th December 2023

Arkiva

Harku i triumfit

Ndër vite ajo çfarë na ka rrethuar ka qenë një arkitekturë e cila ka ndërruar dhe ka ruajtur strukturën e saj dhe e cila ka reflektuar në formën e saj, varësisht nga ngjarjet që kanë ndodhur historikisht në botë.


27th December 2023

Arkiva

Filmat, që mund t’i shihni për festat e fundvitit

E dini ndjenjën kur hapni sytë në një mëngjes të ftohtë dhe e vetmja gjë që dëshironi të bëni është të qëndroni nën jorganin tuaj, për aq kohë sa nuk pengoheni nga obligimet dhe përgjegjësitë që keni.


23rd December 2023

Arkiva

Team Brezovica apo Team Rugova?

Note: Ky blog është krijuar për t’iu ofruar juve një këndvështrim të sinqertë rreth temave të caktuara, duke filluar nga librat dhe kultura, e deri tek mendimet dhe qëndrimet tona. Çfarëdo që të duket personale, mos e konsidero të tillë. Disa janë të bazuara në eksperienca personale, disa në vlerësime filozofike e psikologjike, e disa të tjera në evidencë. Ideja është që të mësosh diçka nga përvojat tona dhe pse jo të të gjenden ndonjëherë në jetë. No hard feelings. It’s all based on a true story. Paper Team


22nd December 2023