Live Stories from Prishtina

LIVE

Kulturë

Kulturë

Nëse e konsideroni veten si një “Vajzë galerie”, këta janë filmat që duhet t’i shikoni

“Vajza e galerisë”, për kë përdoret ky term?


20th May 2024

Kulturë

Met Gala 2024: Detajet dhe pjesëmarrësit

Sonte në mbrëmje do të mbahet një ndër eventet më të rëndësishme të bamirësisë dhe njëkohësisht do ta quaja të modës në botë dhe ne kemi detajet që revista Vogue ka siguruar


6th May 2024

Kulturë

Përmbledhje javore: Tashmë nuk është utopike që artistët nga Kosova po vendosin vulën artit

Java që shkoi ishte e suksesshme për Kosovën gjë që e mundësuan njerëzit e talentuar të këtij vendi. Përfaqësuesit e artit si artisti Petrit Halilaj dhe filmbërësi më i suksesshëm kosovar Samir Karahoda ja dolën me anë të punës së tyre të zënë vend edhe në kryetitujt më të famshëm botëror.


3rd May 2024

Kulturë

Open Studio në Paper Gallery-“Arti është shumë emocional dhe bazohet mbi përvojat personale që reflektojnë dhe përkthehen në punim artistik”- V.J


1st April 2024

Kulturë

Gjashtë filmat që do të ndryshojnë disponimin tuaj!

Meqenëse në një botë kaq serioze të jesh i rritur është aq e vështirë sa është, filmat që të bëjnë të ndihesh mirë shërbejnë për një funksion vendimtar: Nganjëherë, thjesht nuk jemi në gjendje të sfidojmë trurin me një triler që ka fituar Oscarin ose ndonjë film të vlerësuar nga kritikët.


27th March 2024

Kulturë

Kush ishte Adriana Abdullahu?

Ajo do të diplomonte për aktrim në klasën e profesorit Faruk Begolli ndërsa talentin e saj do ta shkrinte në teatrin Dodona ndoshta edhe në teatro me nam botëror.


25th March 2024

Kulturë

Opera, një vepër arti!

Pothuajse të gjitha ndjenjat njerëzore përfaqësohen në opera. Dashuria, lumturia por edhe tragjedia dhe vdekja janë në qendër të secilës performancë që ndodhë në skenë. Është krejt e natyrshme, pasi që arti kyç i performancave rrjedh pikërisht nga eksperiencat dhe frymëzimet personale.


26th February 2024

Kulturë

Çfarë është në të vërtetë trendi i ri viral “Mob Wife Aesthetic”?

Taket, minifundet, fustanet madje dhe këmishat me dizajn leopardi kanë filluar të pushtojnë rrugët më të famshme të modës. New York, Milano, Paris dhe Londra kanë marrë vëmendjen me atë që në rrjete sociale po konsiderohet si ”Mob Wife Aesthetic”.


29th January 2024

Kulturë

Titi, ndan për Paper Blog këngët e pavdekshme dhe kuptimin pas tyre

Shpeshherë edhe muzika që supozohet të na argëtojë na duket e bezdishme kur e dëgjojmë përherë.


24th January 2024