Live Stories from Prishtina

LIVE

Arkiva

Arkiva

Shkrimtarët më të mirë të të gjitha kohërave

Javën e kaluar, e mësova se gjuha angleze ka më shumë eufemizma për vdekjen sesa çdo gjuhë tjetër. E mësova se grekët e lashtë nuk kanë pasur fjalë për ngjyrën blu dhe se alfabeti i Hawaiit ka vetëm 13 shkronja.


27th May 2024

Arkiva

Mjeshtëria e aktorëve në portretizimin e personazheve të njohura

“Është biznes. Lëri emocionet tua tek dera” – Jordan Belfort


22nd May 2024

Arkiva

Nëse e konsideroni veten si një “Vajzë galerie”, këta janë filmat që duhet t’i shikoni

“Vajza e galerisë”, për kë përdoret ky term?


20th May 2024

Arkiva

Ndikimi i filmit në formimin e personalitetit

Nganjëherë jemi të sigurt për qëndrimet që mbajmë në jetë, por janë disa faktorë që e ndryshojnë perspektivën tonë.


18th May 2024

Arkiva

Si arrita të prek realitetin pasi fala personin që deshta

Pjesë nga ditari i X.


16th May 2024

Arkiva

Letra që Nick Cave i shkroi artistëve që kishin humbur inspirimin

Ky artikull tregon për përgjigjen që Nick Cave e shënon për çdo pyetje që ai merr nga adhuruesit e tij. The Red Hand Files, është web faqe që pyetjet në formën e shqetësimit i shpreh në formë të letrës duke u dhënë këndvështrim personal.


14th May 2024

Arkiva

Pesë revistat digjitale që do të ju dhurojnë emocione të reja

Nëse je një lexues i rregullt dhe jeni mërzitur nga mediat online që shkruajnë lajme me informacione që po ju bëjnë të ndiheni të mbingarkuar nga leximi i tyre, këtu keni një sugjerim të vogël se cilat revista digjitale nga fushat e ndryshme ku mund t’i përcjellni për të qëndruar i informuar pa u mbingarkuar.


10th May 2024

Arkiva

Me çka ngjasojnë veshjet dhe kush iu përmbajt kodit të veshjes në Met Gala?

Autore: Erletë Rrustemi

Si i pash unë veshjet e personazheve kryesore në parakalimin e Met Gala-s 2024?


8th May 2024

Arkiva

Met Gala 2024: Detajet dhe pjesëmarrësit

Sonte në mbrëmje do të mbahet një ndër eventet më të rëndësishme të bamirësisë dhe njëkohësisht do ta quaja të modës në botë dhe ne kemi detajet që revista Vogue ka siguruar


6th May 2024

Arkiva

Përmbledhje javore: Tashmë nuk është utopike që artistët nga Kosova po vendosin vulën artit

Java që shkoi ishte e suksesshme për Kosovën gjë që e mundësuan njerëzit e talentuar të këtij vendi. Përfaqësuesit e artit si artisti Petrit Halilaj dhe filmbërësi më i suksesshëm kosovar Samir Karahoda ja dolën me anë të punës së tyre të zënë vend edhe në kryetitujt më të famshëm botëror.


3rd May 2024