Live Stories from Prishtina

LIVE

March 10, 2023

Note: Ky blog është krijuar për t’iu ofruar juve një këndvështrim të sinqertë rreth temave të caktuara, duke filluar nga librat dhe kultura, e deri tek mendimet dhe qëndrimet tona. Çfarëdo që të duket personale, mos e konsidero të tillë. Disa janë të bazuara në eksperienca personale, disa në vlerësime filozofike e psikologjike, e disa të tjera në evidencë. Ideja është që të mësosh diçka nga përvojat tona dhe pse jo të të gjenden ndonjëherë në jetë. No hard feelings. It’s all based on a true story. Paper Team

Përderisa për dikë shiu perceptohet si një moment romantik dhe qetësues, për dikë është vetëm një mot i keq i cili ndikon në ndryshimin e disponimit tonë—i cili ka tendencë të asociohet direkt me kontekst negativ.

Po fillojmë me shiun, pasi është mot që të ofron njëkohësisht dy ndjesi të ndryshme, i cili përjetohet ndryshe gjatë ditës dhe ndryshe gjatë natës. Si rrjedhojë, sot në një ditë të ngarkuar pune për ju, ne preferojmë t’iu sjellim një këndvështrim pozitiv.

Ta shijosh shiun do të thotë të duash çdo gjë që shkakton ai – lagështinë në natyrë, erën e tokës pas shiut, e po ashtu edhe erërat e forta që vijnë së bashku me të. Gjatë një dite të ngrohtë vere, teksa ti po kthehesh i lodhur nga puna, një shi i lehtë prek tokën dhe të freskon edhe ty. Teksa dikë tjetër që po ndan rrugën e njëjtë me ty, ia ka prishur flokët apo edhe e ka vonuar në trafik për një takim pune.

Shiu vjen e bëhet më romantik gjatë netëve të verës, kur ti gjendesh brenda duke shijuar një gotë verë, ndërsa shiu troket mbi çatinë e shtëpisë dhe ti zgjedh ta shikosh nga brenda me një muzikë të lehtë jazz. Kurse dikush tjetër gjendet në një ambient të ngushtë me shumë zhurmë dhe e vetmja formë për t’u qetësuar është të marrë pak ajër nga shiu i cili sapo ka freskuar tokën. Momentin që ti hap derën, trupi yt do të përjetojë një ndjenjë rigjenerimi teksa përkëdhelet nga freskia që sapo ka lëshuar shiu.

Ndërsa, për disa të tjerë, kënaqësia e vërtetë përjetohet në momentin kur gjendesh me një çadër në dorë dhe thjeshtë qëndron jashtë duke e vështruar shiun.