Live Stories from Prishtina

LIVE

May 10, 2024

Nëse jeni një lexues i rregullt dhe jeni mërzitur nga mediat online që shkruajnë lajme me informacione që po ju bëjnë të ndiheni të mbingarkuar nga leximi i tyre, këtu keni një sugjerim të vogël se cilat revista digjitale nga fusha të ndryshme mund t’i përcillni për të qëndruar i informuar pa u ndjerë i mbingarkuar.

Hint: Disa prej tyre kanë qëllim të ju bëjnë më emocional (shkrim i autores).

TYPEWOLF

Një faqe interesante për dizajnerët që janë në kërkim të inspirimit. Typewolf, ofron trendet e fundit të fonteve, një burim i pavarur tipografik i krijuar nga Jeremiah Shoaf . Faqja merr mbi 350 mijë vizitorë në muaj. Në këtë platformë do të gjeni listat e fonteve më të kërkuara, listën e fonteve të klasifikuara, alternative dhe argëtuese.

https://www.typewolf.com/

WISERMEDIA

Një faqe online që ju takon në baza ditore me newsletter-s  të ndryshme. Wiser, ju rekomandon 7 artikuj të cilat ju mund t’i zgjedhni me dorën tuaj pasi të keni përzgjedhur temat/fushat që ju keni më shumë interesim për t’u informuar; filozofike, psikologjike. Mjafton që të regjistroheni me një email që ju e përdorni në baza ditore.

https://wisermedia.com/

 

RADIOOOOO

Një media-player, me muzikë melankolike që udhëton nëpër kohë përmes këngëve. Ju duhet të zgjidhni dekadën dhe vendin apo kontinentin që dëshironi dhe poshtë ekranit tuaj do të shfaqet muzika e asaj kohe dhe atij vendi (me titull dhe autor). Madje kjo faqe ju prezanton edhe disa zhanre që mund të jenë të popullarizuara në të ardhmen.

https://radiooooo.com/

 

THE RED HAND FILES

Autori i kësaj faqe Nick Cave, ju përgjigjet pyetjeve të fansave në formatin e letrave, por secila prej tyre është e shënuar në formë të eseve medituese/shëruese/ëndërruese.

https://www.theredhandfiles.com/

 

TETRAGRAMMATON

Kreatori Rick Rubin, e definon webfaqen TETRAGRAMMATON, si “inspirim i cili takon në një vend shumë fusha; artin, filmin, shkrimin dhe poezitë”. Nëse jeni shkrimtar, kjo faqe do të provokojë kreativitetin tuaj duke ju dhuruar këndvështrime të ndryshme.

https://www.tetragrammaton.com/networks