Live Stories from Prishtina

LIVE

Arkiva

Arkiva

Dimri në Prishtinë dhe Tiranë

Festat e fundvitit nuk janë e vetmja arsye për të vizituar një qytet të dekoruar bukur. Gjatë muajit të ftohtë të Janarit, ju mund të vizitoni vende që ju bëjnë të ndiheni ngrohtë.


5th January 2023

Arkiva

Botëkuptimi artistik ndaj izolimit – Naho Kawabe

Arti është një nga format më të bukura për të shprehur ndjenjat, qëndrimet dhe bindjet personale. Artistët më të mëdhenj botëror, thuhet se, gjithmonë janë inspiruar për të krijuar “kryevepra” në kohën kur kanë qenë në gjendje më të rënduar emocionale.


4th January 2023

Arkiva

Si festohet Viti i Ri nëpër botë?

Mund të themi se është e vetmja natë, të cilën të gjithë e presim orën 00:00 zgjuar për ta festuar ardhjen e Vitit të Ri.


4th January 2023

Arkiva

“Find Something You Love and Let It Kill You”

E dëgjova diku një thënie që shpesh më bën të mendoj.


29th December 2022

Arkiva

Këshillat e Erletës për skijim

Kur na pëlqen të bëjmë diçka, duhet ta praktikojmë rregullisht atë aktivitet për të qenë më të mirët. E nëse ekziston diçka me të cilën lidhemi emocionalisht, dëshira për ta provuar na tërheq vazhdimisht.


29th December 2022

Arkiva

Si u bë Stambolli vendi i preferuar i kosovarëve?

Jo kot thuhet se udhëtimet të ndihmojnë në zbulimin dhe krijimin e njohurive të reja. Të jetosh në një vend, me potenciale të jashtëzakonshme njerëzish, por me pamundësi zhvillimesh, si në kontekstin personal dhe atë njohës, padyshim se të afekton dhe të limiton të ecësh më tutje.


28th December 2022

Arkiva

Koleksionet më të veçanta të vitit 2022

Secili krijim i veçantë buron nga diçka e fuqishme që e ndjejmë brenda, e cila mund ta pasqyrojë atë që po kalojmë apo edhe thjesht mund të jetë një ndjenjë inspirimi që na ka kujtuar e kaluara.


21st December 2022

Arkiva

Festivalet, që mund t’i vizitoni për festat e fundvitit

Bota rreth nesh është e përkohshme dhe mund të ndryshojë për një çast.


16th December 2022

Arkiva

Qendrat e skijimit që mund t’i vizitoni këtë vit

Kur dielli ngrohë tokën, fillojmë ta mungojmë borën, ndërsa kur bora mbulon tokën fillojmë ta mungojmë ngrohtësinë dhe diellin.


12th December 2022