Live Stories from Prishtina

LIVE

Arkiva

Arkiva

5 kryeveprat e përjetshme artistike

Momentet e mia që i konsideroja si “vepra arti” kur shikoja në media supozohej të ishin fustani i verdhë i Kate Hudson në filmin “How to lose a guy in 10 days”, skena e mbajtjes së dorës mes Elizabeth dhe Z. Darcy në “Pride and Prejudice”, mënyra se si Kate dashuron Anthony në serialin Bridgerton, natën kur Emma takon Dexter-in në filmin “One Day”, dashuria që kanë mes vete personazhet e “Friends” dhe kënga që Greg Gonzalez nga grupi “Cigarettes After Sex” shkroi për personazhin fiktiv K.


5th December 2023

Arkiva

Evolucioni i modës

Pavarësisht nëse na pëlqen apo jo, duhet të pajtohemi me faktin se moda përgjatë dekadave është rikthyer dhe ka mbajtur gjallë trendet ndër vite.


2nd December 2023

Arkiva

Çka duhet të vizitoni në Stamboll?

Sot do t’iu dërgojmë në Stamboll, atje ku këngëtari i vjetër Munir tha: “Ja vlen ta japësh një jetë, vetëm të kalosh nëpër lagjet e Stambollit”.


1st December 2023

Arkiva

Shkrimtarët më të mirë të të gjitha kohërave

Javën e kaluar, e mësova se gjuha angleze ka më shumë eufemizma për vdekjen sesa çdo gjuhë tjetër. E mësova se grekët e lashtë nuk kanë pasur fjalë për ngjyrën blu dhe se alfabeti i Hawaiit ka vetëm 13 shkronja.


29th November 2023

Arkiva

Filmat, që mund t’i shihni në muajin Nëntor

Muajt e fundvitit janë më të freskët, me më shumë festa dhe mbledhi familjare.


25th November 2023

Arkiva

Si të fokusohemi në kënaqësitë e thjeshta?

Jeta shpesh na sjell njerëz të cilët rrezatojnë mirësi dhe energji pozitive. Kjo, ndoshta për faktin se ata e shijojnë me të vërtetë jetën dhe zgjedhin të reflektojnë si të tillë.


23rd November 2023

Arkiva

Ndërlidhja në mes të tipareve të personalitetit dhe muzikës

Për shumë prej nesh shija në muzikë është një pjesë e rëndësishme e identitetit, aq shumë sa nganjëherë na duket që ne jemi ajo çfarë dëgjojmë.


22nd November 2023

Arkiva

Ndikimi i enterierit në disponimin tonë

Tashmë nuk është sekret që hapësirat ku jetojmë ndikojnë në mënyrën se si ndihemi, dhe këtë e kemi cekur edhe tek artikulli për librin Hygge – për gjërat e vogla që na bëjnë të lumtur.


22nd November 2023

Arkiva

Kush është Nensi Dojaka?

Të gjithë i njohim ikonat e modës si Coco Chanel, Karl Lagerfeld, Christian Dior apo Gianni Versace, fama e të cilëve rrjedhë nga talenti i tyre rreth dizajnit dhe modës.


16th November 2023

Arkiva

Gianni Versace, burri që e ndryshoi industrinë e modës

Janë të paktë njerëzit të cilët nuk lodhen duke e bërë punën e tyre dhe që e konsiderojnë veten se kanë lindur për atë punë. E kur dashuria dhe talenti kombinohen, del diçka unike në pah, e shumë më kaq kur ajo vlerësohet për vite pa ndalur.


10th November 2023